Julia Forsmark


Årskurs: Trean
Klubb: Avesta
Distanser: 800m, 1500m och 1500/2000m hinder
Gymnasie program: samhälle
Det du inte visste: Före detta skidåkare, valet stod mellan skidgymnasium eller löpargymnasiet, som ni förstår drog löpet det längsta strået!

Julia är en tjej som alltid har ett stort leende på läpparna och har ett underbart skratt!


Elever!


I de kommande inläggen kommer vi att skriva om vilka elever det är som går på löp. En liten kort presentation om var och en. Den första vi börjar med är Julia Forsmark...


Ännu en nomineringsfilm... Erica Wesström


En till nomineringsfilm... Lite tråkigt kanske men det är lov nu så det är lite svårt att skriva vad som händer på löp då. Men det kommer i alla fall ett inlägg ikväll som handlar om löp :))

Här kommer den tredje filmen!

ERICA WESSTRÖM! :D











Nomineringsfilm... Albin Olausson


Tänkte berätta om en till tradition vi har på löp. När man går trean så brukar man ha en studentskiva och då ska tvåorna göra nomineringsfilmer till det. Alla i trean får en varsin nominering och en film var, fast ibland kan en film handla om två.

Tänkte visa alla filmer som årets treor gjorde förra året! Här har ni ALBIN OLAUSSON!

Se och njut ♥






lite våtväst då va!


En dag kvar till HÖSTLOV! Idag tränade vi våtväst, det går ut på att springa i vattnet i olika intervall former med en sorts väst kring magen,  en våtväst alltså.

Vet att det bara står en massa om träning och sånt men det kommer bli en ändring på det, just nu håller vi på att spela in en masaa filmer så det är pågång så att säga.










Dagens träningspass - styrka med Ida holm


Coach Edman är på plats och visar hur det ska gå till!


De klassiska frivändningar! Självklart kör ida med 50kg, målet innan jullovet är 70kg. Vi följer hennes framsteg :))


Mongoskipp - passar Ida perfekt.. höhö


Freksvens löpning i trappa!


Baksida på boll. Grymt jobbig, lätt värd att prova för er som aldrig har!

hösten är så vacker ibland


Sista vecka innan höstlovet. Hösten har varit här i flera veckor fast ibland vet man inte riktigt viken årstid det är.. Igår när vi tränade kunde man springa i t-shirt och shorts. Förra veckan var det jacka, pannband och vantar. Lite svårt ibland att veta vad man ska ha på sig.

Det ska bli så himla skönt med höstlov nu. Det är alltid lika härligt att vara ledig från skolan en vecka :)) För mig blir det skidläger på lovet, vad ska ni hitta på för kul?













Lägerkänsla!


Är helt slut efter ett kombi-pass. Började först med att springa 4*5min tröskel och avslutade med 6 backar. Det var riktigt jobbigt kan jag lova! För er som inte vet vad tröskel är så är det när man springer så fort man kan utan att få någon mjölksyra alls. Det ska bara var flås alltså.

Jag berättade ju lite om vårat påskläger igår. Här är bilder ifrån årets läger!

Bana!


Emil och Klas


Karin, Erica och Tilda


Samling innan ett intervall pass!


Erik


Steek!


Christofer och Rasmus


Hela löp


Middag för Rasmus som fyllde 18år


Patrik, Tilda och Johanna


Klas, Daniel och Albin



träningsläger!


Vi på löp åker alltid på träningsläger på påsklovet och de senaste åren har vi åkt till Portugal men i år så verkar det som om vi ska åka till ett annat land... lyckades lista ut för några veckor sedan vart det var vi skulle men fick då inte säga till någon för det skulle vara hemligt!

Det är alltså hit vi kanske åker, spännande ju!

Blötmosse!


Nu så här på hösten kanten tränar vi på löp ganska skonsamt. Vi springer våra distanser på stigar, springer inga banpass och istället kör vi blötmosse intervaller. Blötmosse intervaller är en sorts intervall man springer på myrar och ju blötare desto bättre. Med bättre menar jag skonsamre och jobbigare.

Ett tips på ett träningspass är då 7-10*2min med 1min vila. Sen kan man om man vill lägga in en seriepaus så då blir det istället 2*4*2min med 1min vila och 2min seriepaus!

Johanna och Erik blev filmade av tv-programmet spring för någon vecka sedan där de sprang blötmosse, härär bilderna från det. Vill ni se filmen så klicka på länken nedanför och spola fram till 8.35!

http://blog.svd.se/maratonbloggen/2011/10/16/nytt-avsnitt-av-spring-ar-har/#xdm_e=http%3A%2F%2Fblog.svd.se&xdm_c=default1798&xdm_p=1












vad som händer den 13 december..


Jag tänkte berätta lite om några traditioner vi har här på löp..

En utav många är att när det är Lucia så bakar alltid tjejerna i ettan pepparkakor åt alla på löp och de delar sedan ettkillarna ut på natten. Självklart är de utklädda! Det är en mycket trevlig tradition. Alltid lika mysigt att bli väckt av små söta ettkillar mitt i natten som sjunger "natten går tunga fjäll" och delar ut pepparkakor och julmust. Dock så är det inte lika trevligt när de klampar in i rummet, tänder lampan och skrämmer livet ur en efter att ha lyckats ta huvudnyckeln..

så här snygga var de förra året, får se om de nya ettkillarna levererar lika bra!

Måndags stryka på löpargymnasiet


Sorry för extremt dålig uppdatering, vi kan lova att det ska bli en ändring på det!

Tänkte berätta lite om vad vi har haft för oss men först tänkte jag visa hur det ser ut när vi kör styrka på måndagar. Styrka kör vi alltid på måndagar och det varierar mellan cirkeltstyrka, allmänstyrka och skivstångsstyrka.

Här får ni några tips på bra övningar som vi brukar köra!

Den så kallade "hitlers hund" är en bra bålövning som man båda kan göra med vänster arm - höger ben eller på samma sida för att göra det lite svårare. 2*12/sida brukar vi köra.


Situps är en klassisk bålövning som alltid fungerar! 20 st per sida biter bra.


Curlinghopp
, hopp på ett ben och landa på det andra. För att stärka både ben och balans. Ett förslag är att hoppa 2*12.


Den ökända "plankan" är en övning som man kan göra åt alla håll, på sidan, fram och bak. Ett tips är att köra "plankvarvet", börja med att köra den klassiska stå på fötterna och armbågarna och gå sedan ett varv runt. 1 min per sida blir bra.


Hopp med lätt stång, en övning som stärker dina benmuskler. 2*10st räcker för att få effekt, stången kan väga mellan 15-30kg beroende på hur mycket man brukar köra.


Stå med ett ben på balansplatta
, balans övningar kan man aldrig få för mycket av. 40sek/sida blir bra att köra.


Fällkniven, en bitande bålövning som man kan göra med både ett eller två ben. Ett förslag är att köra 2*12st


En utav de jobbigaste övningarna är toltalen. Man gör först en armhävning och sedan ett upphopp. 12 st räcker!


Hoppas ni hittar någon övning som passer er och som ni känner att ni får användning av!
Kram Therese

Rudbecks fotbollsturnering

Varje år brukar Rif ( Rudbecks idrottsförening ) anordna fotbollsturnering, och som alla andra år så ställde självklart Löpargymnasiet upp med ett lag, Laguppställning löd:

Coach och laguttagare: Christofer Rydstedt
Lagledare: Oscar Larson
Maskot: Josefine Malmborg

Dreamteam:
Albin Sjöblom
Medhane Temesgen
Petter Berner Wik
Samuel Lundell Vakkuri
Erik Norrbom

Rasmus Söderberg ( målvakt )

Vi ställde upp med ett talangfullt lag med våran kapten och tillika fd svenk mästare i fotboll med pojklaget Vaksala Sk Albin Sjöblom. Brevid honom ställde vi den tekniska Eritrianen Medhane som inte gjort mycket annat än att sparka boll och sprungit i sitt liv.

Backsidan då?? Erik Norrbom och Petter Berner Wik fick stå för försvaret och där fanns även Samuel Lundell Vakkuri som avbytare alla tre gjorde ett grymt jobb med att försvara våran totalt talanglösa målvakt Rasmus Söderberg, vi kan dock tillägga att Söderberg gjorde några riktigt svettiga räddningar med skallen så endå lite cred ska han allt ha.

Av sju matcher blev det tyvärr bara två vinster, en mot Shc J20, alltså Sollentuna hockey grabbar med en snitt vikt på 120 pannor (?) mot våra 45kg grabbar... De va en jämn match med mycke fina tacklingar, Sjöblom fick sig en rejäl kyss lika så Norrbom, men med 100 plus kg:s tryck över vristerna så orkar man inte springa många minuter och när det är mindra än 3min kvar så sparkar Erik Norrbom in bollen i målet och matchen slutar trots allt det ojämna vikttalet 1-0 till lpg.

Den andra matchen va mot ett okänt lag med en mix blanding av talanger från olika fotbollsklubbar i norrort . Där vi totalt spelade ut motståndet, chans efter chans kom upp och tillslut hängdes 1-0 målet dit av Albin Sjöblom. Bara nån ynka minut senare kviterar det andra laget på ett friläge och resultatet är nu 1-1. Med 5minuter kvar av matchen och ett hårt tryck från LPG så sitter 2-1 och så blir även slut resultatet.

Resten av matcherna är inte mycket att kommentera. Fruktansvärt tufft motstånd och stora lag med många avbytare. Något noterbart är endå i den näst sista matchen då Norrbom får en knuff i ryggen och flyger med huvudet rakt in i väggen och får halva näsan krossad och en fin fläskläpp, Norrbom blir självklart lite små sur och lägger enkelt ner killen på marken och förklarar att sådär , de gör man inte. De resulterade i en utvisning och total genomklappning för laget som endå gjorde våran bästa turnering i löpargymnasiets 30 åriga(?) historia. 

Bilder kommer att komma upp..

// Christofer Rydstedt


RSS 2.0