tacokväll


Vi brukar ha som en tradition här på löp att efter varje Skol-SM så har vi en Tacomiddag. Eftersom Skol-SM gick i Växjö så kom vi hem rätt så sent så då hade vi det i söndags istället.

Vi gör det som en social grej så att ettorna ska komma in i gänget och för att vi ska lära känna varandra bättre. De som fixade hela middagen, handlade, gjorde bordsplacering och delade upp oss i grupper var löpar if. Det är en förening vi har på löp som i år består av Johanna, Rasmus, Ida och Julia.

Väldigt mysig och trevlig kväll :)



Kram  Therese

SKOL-SM Växjö


Vi på löp var ju nere i Växjö i helgen på SKOL-SM så tänkte berätta lite hur det gick där.

Hela löp åkte buss ner tillsammans, tog sex timmar och under den tiden kollade vi på film, körde frågesport och laddade inför 1500m loppet som vi skulle springa senare samma kväll.

Under fredagen hade vi flera som sprang riktigt bra, bland annat så sprang Albin Sjöblom hem en enkel guldmedalj! Julia Forsmark sprang även hon hem ett guld och dessutom så persade hon! Vääldigt bra sprungit måste jag säga. Stort grattis!




På lördagen var det framför allt hinder som de flesta skulle springa, både 1500 och 2000m hinder. Amanda Trense sprang riktigt bra, trots den inte allt för vassa hinder tekniken sprang hon ändå in på 5,22 vilket är en bra hinder tid! Tummen upp på det, hon kom dessutom  tvåa! Jag sprang också hinder, slutade tvåa fast kanske inte på den bästa tiden men medalj är ju alltid bra.

Vi tjejer, jag Amanda Sofia och Jossan sprang 4x100m stafetten, som en kul grej. Det gick väl som vi trodde att det skulle gå, ingen seger men det var ändå riktigt kul, alltid kul att prova något nytt!





På söndagen sprang vi antingen 800m eller 3000m. Medhane och Albin sprang taktiskt och slutade som tvåa och trea. Simon sprang riktigt bra och vann! Martin Hammar sprang väldigt bra och persade med nästan en hel sekund, från 2,01,12 till 2,00,14. Riktigt bra jobbat! Amanda gjorde ett topp lopp igen och persade även hon på 800m.
På 3000m  loppen gick det också bra för oss på löp, vi fick riktigt många medaljer. Guld till Joel och Albin. Silver till Julia och Jossan. Brons gick till Hugo, Medhane och till mig.







De flesta på löp sprang, nästan alla utom Jesper för han kastade diskus!! Lite oväntat men väldigt roligt.. tyvärr räckte det inte riktigt heöa vägen till sverige topp tjugo.  Tråkigt tycker vi men ändå himla bra av honom, från löpare till kastare är ju inte lätt.


Kram Therese

Välkommen till vår nya blogg!


Här är bloggen där du får veta allt och lite till om löpargymnasiet! Vi som skriver heter Therese Moberg och Christofer Rydstedt och det här är vårat projekt arbete. Här kommer du att läsa om hur vi tränar, tävlingar vi gör och självklart berätta vilka vi är som går här på löpargymnasiet.

Självklart kommer vi att bjuda på riktigt mycket bilder och någon video här och där..



RSS 2.0